Tietoa meistä

Yhdistys on tuore (säännöt hyväksyttiin tammikuussa 2021), innoittajan mm. LBGT-ihmisille tarkoitettu vanhainkoti Tukholmassa, mutta ennen kaikkea Jätkäsaaren Malta-talo, joka on asukkaittensa omiin tarpeisiinsa suunnittelema ja jossa on paljon yhteisöllisiä tiloja, mm. juhlasali/olohuone, jonka yhteydessä on iso keittiö, kattoterassi saunoineen ja viherhuoneineen, iso pesutupa ja kuraeteinen jne.

Samalla, kun yhdistystä perustimme, kävi ilmi, että sateenkaareva asunnottomuuskin on ongelma: on nuoria, jotka muuttavat liian aikaisin - tai joskus jopa heitetään(!) pois kotoa sekä transihmisiä, jotka eivät onnistu saamaan asuntoa vuokra-asuntonäytössä.

Näyttää siis siltä, että on syytä lähteä liikkeelle monella rintamalla: yhtäältä haemme ryhmärakennuttamistonttia Helsingin kaupungilta ensimmäisen yhteisöllisen talon rakentamiseksi, toisaalta sateenkaareva asunnottomuus on asia, josta on syytä keskustella (asunto)poliittisestikin, ja varmasti on on tilausta vielä palvelutaloillekin ja vanhainkodille.

Tai miltä kuulostaisi Sateenkaarikampus: vuokra-asuntoja, omistusoikeusasuntoja, omistusasuntoja, perheasuntoja ja vanhuksille sopiva asuntoja ja palveluita samassa korttelissa.

Vielä lyhyesti minusta eli puheenjohtajasta: olen Tapani Vuola, psykiatri ja väitöskirjaopiskelijakin (ei näytä syntyvän itsekseen). Juuri nyt olen myös Vihreiden kuntavaaliehdokas, joten lisää tietoa löydät täältä!

Yhteisölliseen asumiseen olen tutustunut juuri Malta-talon kanssa ja sitten keskustellut näistä  sateenkaarevista projekteista Salla Korpelan kanssa: Salla on yksi niistä henkilöistä, joka Malta-taloa alkoi pystyttää. Itse en ole vielä muuttamassa kotoani mihinkään, mutta kohta 60 vuoden iässä tulee silti mietittäväksi, löytyisiko joskus myöhemmin mukava yhteisö, jossa voisi viettää vanhuudenpäiviään turvallisesti ja hauskasti ja omana itsenään.

Ps. En keksinyt keinoa pienentää alla olevaa kuvaa, olkoon nyt sitten toistaiseksi jättikokoseina. ;) ;) ;)

Tässä olen minä eli Tapani Vuola. Jos jotenkin tietäisin miten kuvan saisi pienemmäksi, pienentäisin ;)