Tietoa meistä

Yhdistys on tuore (säännöt hyväksyttiin tammikuussa 2021), innoittajan mm. LBGT-ihmisille tarkoitettu vanhainkoti Tukholmassa, mutta ennen kaikkea Jätkäsaaren Malta-talo, joka on asukkaittensa omiin tarpeisiinsa suunnittelema ja jossa on paljon yhteisöllisiä tiloja, mm. juhlasali/olohuone, jonka yhteydessä on iso keittiö, kattoterassi saunoineen ja viherhuoneineen, iso pesutupa ja kuraeteinen jne.

Samalla, kun yhdistystä perustimme, kävi ilmi, että sateenkaareva asunnottomuuskin on ongelma: on nuoria, jotka muuttavat liian aikaisin - tai joskus jopa heitetään(!) pois kotoa sekä transihmisiä, jotka eivät onnistu saamaan asuntoa vuokra-asuntonäytössä.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Juuri tällä hetkellä (syksy 2023) ovat asiat kuitenkin mietinnässä. Olisiko niin, että vaikka monesta idea on hyvä, ei siitä vielä päästä käytäntöön. Omistuskerrostalo ei koskaan saanut niin montaa innokasta, että sen kanssa olisi voinut edetä.